De fleste Navision Stat brugere benytter et fakturaflow system til deres indgående fakturaer og kreditnotaer.

De meste benyttede fakturaflow systemer er IndFak, Aqoola og IMS.

Det er forskelligt hvordan bilagene overføres til Navision, om de kommer ind i fakturaflow systemet først og efter godkendelse overføres til Navision Stat i Indgående købsdokumenter. Eller om de kommer ind i Indgående købsdokumenter først og derefter overføres til fakturaflow systemet.

IndFak modtager købsbilagene først og efter godkendelse overføres de til ventende indgående købsdokumenter i Navision Stat.

I Aqoola sendes bilagene ind til indgående købsdokumenter i Navision Stat, inden de eksporteres til Aqoola til godkendelse, før de igen lander i Navision Stat til bogføring.

IMS kan, alt efter hvilken løsning man benytter, både modtage dem i indgående købsdokumenter først men også modtage dem direkte i IMS.

Fordelen ved, at bilagene kommer igennem indgående købsdokumenter i Navision Stat, er at den kontrolrapport man skal gemme inden 2. godkendelse af udbetalingskladden, rent faktisk kan benyttes til et tjek af bilagene.

Rapporten ”Sammenlign betalingsoplysninger”, tjekker de bilag der er kommet i indgående købsdokumenter med de bilag der ligger i udbetalingskladden.

Er der afvigelser vil rapporten vises dem. Afvigelserne kan være beløb, kreditor, betalingsoplysninger mv.

Er der afvigelser på det, der er modtaget og det der er afsendt, skal det tjekkes manuelt, hvorfor der er afvigelser. Det vil sige at der som udgangspunkt skal ligge et ”fysisk” bilag på ændringen.

Der strammes hele tiden op på udbetalingsdelen i Navision Stat, for at sikre at der ikke kan ske uhensigtsmæssigheder i udbetalingen.

Vil du høre mere om Indgående Købsdokumenter i Navision Stat?

Kontakt os på support@mdcnordic.com så vil vi meget gerne fortælle dig mere om, hvordan du kan bruge Indgående Købsdokumenter i Navision Stat til at gøre jeres arbejde lettere.

Se flere “månedens modul” her

Find alle “Månedens modul” her