I Navision Stat findes en funktionalitet som kaldes DDI.

DDI-løsningen er en mulighed for, at decentrale brugere, som måske i dag sender Excel ark til økonomiafdelingen, selv kan taste salgsbilagene i Navision, men hvor de ikke kan bogføre dem.

De decentrale brugere i institutionen får generel læseadgang til alle moduler i Navision Stat, mens de som hovedregel ikke har adgang til at bogføre.

Dog skal man være opmærksom på, at brugerne med de gængse Navision Stat rettigheder får direkte adgang til budgetfunktionaliteten.

Hvordan fungerer DDI?

DDI fungerer på den måde at brugerne oprettes i Navision med specielle DDI-rettigheder og profiler.

Derefter har brugerne mulighed for at oprette bestillinger på debitorer, salgsbilag, kreditorer, anlæg, finanskonto og posteringer.

Nedenstående skærmprint viser en debitor bestilling og en salgsfaktura bestilling

Debitorbestilling

Salgsfaktura bestilling – som man kan se, så ligner det en alm. salgsfaktura, men bruger kan ikke selv bogføre den.

Samtlige bestillinger skal når de er tastet sendes til økonomi.

Det gør man ved at klikke på ”Send bestilling”:

Økonomiafdelingen kan nu tjekke bestillingerne og enten acceptere eller afvise dem.

Afvises bestillingen sendes den retur til den bruger der har oprettet den.

Accepteres den så oprettes eksempelvis debitor i debitorkartoteket og salgsfakturabestillingen overføres til salgsfaktura og afventer derefter bogføring af Økonomiafdelingen.

Det er muligt at opsætte godkendelse, som udgangspunkt så er der ikke opsat godkendelse på debitor og salgsbilag oprettelse.

Men der er default opsat godkendelse på kreditor oprettelse og redigering af kreditorer. Denne godkendelse kan ikke fjernes og det betyder at alle kreditoroprettelser/redigeringer skal godkendes af anden bruger før den kan sendes videre til Økonomiafdelingen.

Vil du høre mere om DDI?

Kontakt os på support@mdcnordic.com så vil vi meget gerne fortælle dig mere om, hvordan du kan bruge DDI til at gøre jeres arbejde lettere.

Se flere “månedens modul” her

Find alle “Månedens modul” her