Vi har tidligere præsenteret jer for CVR-integration og EU VAT validering. I forbindelse med NS 11 er der lidt ændringer som vi gerne vil præsentere jer for.

Der er ikke ændringer på CVR-integrationen, altså integrationen fra Navision Stat til CVR registreret.

Men der er ændringer i forhold til opslag i VIES (EU VAT validering)

HUSK at VIES kun kan anvendes på momsregistreringsnummeret for virksomheder inden for EU. Og at f.eks. en dansk fond som har et dansk CVR nr. ikke kan findes i VIES, da den ikke handler med EU. Denne kan kun findes og valideres via CVR-integrationen.

VIES funktionen kan heller ikke benyttes til at ”vaske” data, men kan udelukkende benyttes til at validere om de oplysninger der findes i NS på kunden, er valide.

For at kunne benytte VIES funktionen i NS 11, skal opsætningen aktiveres.

Dette sker via Afdelinger/Opsætning/It-administration/Tjenester.

URL-adressen er indsat så det er blot at sætte ”v” i aktiveret. Vær opmærksom på, at ved aktivering af tjenesten vil man acceptere en ansvarsfraskrivelse fra tredjepart (Europa Kommissionen):

Når tjenesten er aktiveret, vil den fungere som I kender det, ved at åbne debitor eller kreditorkortet under betalinger klikke på … ud for CVR nr.

Systemet vil returnere en status på det pågældende CVR nr.:

Vil du høre mere om CVR-integration og EU VAT-validering i Navision Stat?

Kontakt os på support@mdcnordic.com så vil vi meget gerne fortælle dig mere om, hvordan du kan bruge CVR-integrationen og EU VAT-valideringen i Navision Stat til at gøre jeres arbejde lettere.

Se flere “månedens modul” her

Find alle “Månedens modul” her