Navision Stat har et indbygget beholdningsafstemningsmodul. Modulet benyttes til at foretage afstemninger på balancekontiene.

Det er et selvstændigt modul i Navision Stat der tilgås via kontoplanen.

Inden afstemning kan ske, skal opsætningen, som så meget andet i Navision Stat, være på plads. Det skal besluttes hvilke konti der skal afstemmes, hvem der skal afstemme dem og om de skal afstemmes blot på kontoniveau eller på dimensionsniveau.

Første afstemning vil være en primoafstemning, den vil hente alle åbne poster til og med den angivne slutperiode.

Fremadrettet vil afstemningerne følge regnskabsperioderne i Navision. Det er altså muligt at benytte afstemningsmodulet selvom I ikke modtager SKS perioder fra ØDUP.

Det er muligt at afstemme løbende.

Alle åbne poster på den pågældende konto overføres til afstemningen, og lukkes de ikke, vil de blot fortsætte til næste afstemningsperiode.

Det er muligt at sortere i afstemningen, så I har kredit/debet beløb i rækkefølge, så I ikke skal søge x-antal linjer igennem for at finde modposten.

Det er muligt at skrive kommentarer på linjerne, disse kommentarer overføres til næste afstemningsperiode hvis posten ikke er blevet lukket.

Det er muligt at åbne en tidligere periode hvis man finder ud af der er foretaget forkert udligning.

Den afsluttede afstemning lagres i Navision under afsluttede afstemninger. Afstemningen fungerer på samme måde som når I udligner en faktura og en kreditnota med hinanden. Genvejstasterne er de samme når I udligner posterne, sætter udligningsID og ”efterudligner”.

Vil du høre mere om beholdningsafstemning?

Kontakt os på support@mdcnordic.com så vil vi meget gerne fortælle dig mere om, hvordan du kan bruge beholdningsafstemningen.

Se flere “månedens modul” her

Find alle “Månedens modul” her