Roskilde Tekniske Skole

Fast standardproces for opgradering
giver ro i maven

Udfordringen

Roskilde Tekniske Skole kører på en Navision Stat løsning og de ønskede at blive opgraderet til den nyeste version, Navision Stat 9.7.

De har historisk fået lavet nogle tilretninger til bl.a. rapporter og det var derfor vigtigt at disse ikke gik tabt i opgraderingen.

Det er en tvungen opdatering fra Økonomistyrelsens side, så vi var nødsaget til at sætte gang i opgraderingen.

Det vi mest frygter ved opdateringerne var, at integrationerne til/fra Navision skulle skabe problemer, så det sinkede den daglige drift i både bogholderi, uddannelsesadministration og løn.

Janne Frederiksen, Afdelingsleder, Roskilde Tekniske Skole

Tilgangen

Der blev udarbejdet en specifik drejebog for de aktiviteter der skulle igangsættes – før, under og efter opgradering. Drejebogen indeholder blandt andet en liste med de ting, som Roskilde Tekniske Skole selv skulle lukke ned i forbindelse med opgraderingen samt de punkter, de skulle sikre at få testet, når opgraderingen er klar.

Vi gennemgik alle deres egne objekter (tilretninger) for at se, hvilke yderligere tilretning, der skulle laves, for at de kunne komme op på nyeste version af Navision Stat.

Vi kender kunden og deres tilretning rigtig godt og kunne derfor ret nemt danne os et overblik over dette.

Vi gennemgik alle egne tilretninger i et lukket testmiljø, så vi sikrede at det ikke skabte konflikter.

Så var vi klar til at gennemføre en opgradering.

Løsningen

For at opgraderingen ikke skulle skabe unødige forstyrrelser hos Roskilde Tekniske skole, aftalte vi en specifik dato for hvornår selve opgradering skulle gennemføres.

Roskilde Tekniske Skole testede opgraderingen jf. tjeklisten i drejebogen og gav grønt lys til at vi kunne åbne systemet igen.

Hele opgraderingen forløb uden nogle problemer.

Udbyttet

Roskilde Tekniske Skole fik et opgraderet Navision Stat-miljø, der virker hensigtsmæssigt og uden at deres egne tilretninger skabte problemer eller gik tabt.

Opgraderinger er noget vi ofte laver for vores kunder ved nye versioner og derfor har vi en fast standardproces for hvordan disse gennemføres.

Det gør at vi kan gennemføre opgraderinger på ganske kort tid.

Vi oplever processen som nem og overskuelig. Den er da også blevet gentaget nogle gange, så nu er det mest rutineopgaver fra RTS-side.

På Roskilde Tekniske Skole modtager vi opdateringsdokument/plan fra MDC Nordic, med nøje beskrevne opgaver.

Vi har delt opgaverne mellem IT-personalet og afdelingslederen i bogholderiet. Alle ved præcis hvad de skal gøre og hvornår.

Janne Frederiksen, Afdelingsleder, Roskilde Tekniske Skole

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig?

Udfyld formularen herunder og vi ringer dig op snarest muligt.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Ved at indsende formularen, accepterer du at MDC Nordic gemmer og behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores
Privatlivspolitik og Databeskyttelses foranstaltninger.