Har du prøvet at forlade din PC for at gå på toilettet – og når du vender tilbage opdager du at nogen har sendt en mail til alle dine kollegaer om, at du giver kage? 🍰

Sådan noget sker, når man ikke husker at låse sin PC 🔒

Man kan generelt låse sin pc på følgende måder:

  1. Tryk Ctrl, Alt og Delete samtidigt og vælg lås
  2. Tryk på Windows tasten og L
  3. Vælg at låse med din telefon, når du går væk fra PC’en (Se hvordan du går herunder 👇)

Lås din Windows-pc automatisk

– når du går væk fra den (gælder for Windows 11 Windows 10).

Windows kan bruge enheder, der er parret med din pc, til at registrere, når du er væk – derefter kan den låse din pc, umiddelbart efter at den parrede enhed er uden for Bluetooth område. Det gør det sværere for en person at få adgang til din enhed, hvis du forlader din pc og glemmer at låse den.

Sådan gør du:

  1. Du kan bruge Bluetooth til at parre telefonen med din pc. Få mere at vide om, hvordan du parrer enheder ved hjælp af Bluetooth
  2. På din Windows 11-pc skal du vælge Start > Indstillinger > konti > Logonindstillinger.
  3. Vælg “Dynamisk lås” og markér derefter afkrydsningsfeltet “Tillad, at Windows automatisk låser enheden, når du er væk”
  4. Tag din telefon med dig, når du går væk fra din pc, så låser den automatisk, et minut eller deromkring efter at du er uden for Bluetooth-rækkevidden. (Bemærk, at Bluetooth-rækkevidden varierer efter enheder).

Vil du høre mere om hvordan I kan forbedre jeres IT-sikkerhed?

Vi har en hel afdeling, IT-Services, som sidder klar til at rådgive jer om jeres IT-sikkerhed, GDPR og meget andet. Tag fat i os her.